منتشر شد: فیلم وبینار حل سوالات آزمون نظارت مرداد 1403     فیلم وبینار حل سوالات آزمون طراحی مرداد 1403

آشنایی با موسس پلامو

آشنايي با مؤسس پِلامو

  حسین غفارپور صدیقی 

سال 1371 طلیعۀ کار حرفه‌ای او بود. دانشجوی کارشناسی مهندسی برق دانشگاه تبریز بود و از همان دوران، کار نیمه‌وقت خودش را در یک شرکت خصوصی در تبریز آغاز کرد. کار این شرکت در زمینه تأسیسات برق و نصب و راه‌اندازی تابلوها و دستگاه‌های برقی کارخانجات صنعتی بود و از کارخانجات و صنایع اطراف تبریز مشتری‌های معتبری داشت؛ مثل شیرین عسل، پالاز موکت، مخابرات، شرکت‌های برق منطقه‌ای و توزیع برق، تراکتورسازی و ماشین‌سازی و .... دو سال و اندی کار کردن در این شرکت، کلی تجربه برای او به ارمغان آورد.

او در همان دوران، کار در یک شرکت خصوصی دیگر را هم شروع کرد. فعالیت این شرکت در زمینۀ طراحی، ساخت و پیاده‌سازی پروژه‌های الکترونیکی و مخابراتی بود. یک سال هم در این‌جا مشغول به کار بود. تجربه‌های عملی‌اش رفته رفته بیشتر شده و تعامل نزدیک‌تری با بازار پیدا کرد. ارتباطش با این شرکت، تا سال‌ها بعد ادامه پیدا کرد اما به صورت پروژه‌ای. حاصل این همکاری‌ها منجر به طراحی و تولید انبوه محصولاتي گردید که وی در آن به عنوان مدیر پروژه یا کارشناس فنی نقش تاثیرگذاری داشت. از جمله اين پروژه‌ها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

  • طراحی و ساخت میکروفون بی‌سیم
  • طراحی و ساخت دستگاه رادیو ماکس (انتقال خطوط تلفن ثابت به نقاط خارج از شبکۀ تلفن ثابت)
  • طراحی و ساخت مدار کنترل از راه دور با برد 40 کیلومتر
  • طراحی و ساخت بی‌سیم سینتی سایزری خودرویی
  • طراحی و ساخت سینتی سایزر برای بی‌سیم معمولی


ولی واقعیت این است که بازار اصول و قواعد خودش را دارد که در هیچ مدرسه و دانشگاهی آموزش داده نمی‌شود و او که دانشجوی مستعدی بود، دریافت که در این راه، شکست‌هایی هم ممکن است پیش بیاید. به هر حال آن‌طور که باید با قواعد بازار آشنا نبود، این دوره برای او با شکست‌ها و تلخی‌هایی همراه بود. برای همۀ دانشجوها و فارغ‌التحصیل‌ها هم این دوره می‌تواند تلخ و سنگین باشد و چه بسا آن‌ها را از فضای رشته‌شان دور کند و به اشتغال دیگری بکشاند اما او مصمم بود که راهش را ادامه دهد. او از این شکست‌هایی که به خاطر آشنا نبودن با بازار کار بود، خسته نشد و همکاری‌هایش را با این شرکت‌ها و در پروژه‌ها ادامه داد. گرچه این دوران سخت گذشت اما تجربیات گرانقدری بدست آورد.

فعالیت‌های او منحصر به همین شرکت‌های خصوصی نبود و مدتی هم به عنوان کارآموز در نیروگاه حرارتی تبریز و شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان مشغول به کار بود. کار کردن در این نوع مجموعه‌ها، با گونه دیگری از تجربیات همراه بود. از پروژه‌های مهم این دوران می‌توان به سیستم نرم افزاري محاسباتی روشنایی معابر و خیابان‌ها اشاره کرد.

اواخر دوران دانشجویی او، در خرداد ماه سال 1372 انتخابات تمام مکانیزه ریاست جمهوری برای اولین بار در کشور انجام گرفت. دانشگاه تبریز او و چند نفر از دانشجویان برتر دانشکده فنی را به استانداری آذربایجان شرقی معرفی کرد تا در اجرای این پروژه در سطح استان همکاری داشته باشند. خوشبختانه این همکاری با موفقیت به سرانجام رسید.

کم‌کم دوران دانشجویی داشت تمام می‌شد و باید به خدمت سربازی می‌رفت. چون در رشتۀ خودش کاربلد بود و پیش از این هم مهارت کسب کرده بود، در بخش تعمیرات دستگاه‌های الکترونیکی نیروی هوایی و این بار در تهران، جذب شد؛ تعمیرات دستگاه‌های نظامی مثل منابع تغذیه، شارژرها، بی‌سیم‌ها و ups که خود همین‌ها هم تجربه‌های جدیدی برای این مهندس جوان و فعال به همراه داشت.

به این ترتیب دورۀ سربازی هم تمام شد و مرحلۀ جدیدی از زندگی کاری او، شروع شد. شاید بتوان وزارت مسکن و شهرسازی را دومین طلیعۀ کار حرفه‌ای او دانست. او این بار با اندوخته‌ای از دانش و تجربه در حوزۀ فناوری اطلاعات و ارتباطات ستاد این وزارت شروع به کار کرد و سپس وارد حوزه نظام مهندسی ساختمان شد. در سال 1375 عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان شد و سال بعد با شرکت در آزمون‌های ورود به حرفۀ مهندسی، موفق به دریافت اولین پروانۀ اشتغال به کار حرفه‌ای خود در پایه سه طراحی و نظارت شد. در سال‌های بعد و با کسب تجربه‌های عملی و شرکت در دو دوره دیگر از آزمون‌های حرفه‌ای مهندسان، او پروانۀ اشتغال به کار مهندسی پایه یک طراحی و نظارت تأسیسات برقی را نیز کسب کرد که بالاترین سطح حرفه‌ای در مهندسی کشور است.

تجربه‌هایی که در این دوران کسب کرد، این بار به گونه‌ای دیگر بودند. حضور در بخش‌های سیاست‌گزاری و مدیریت کلان حوزۀ ساخت‌وساز در سطح کشور، تأثیر شگرفی بر اندیشۀ او داشت. فرصت مغتنم حضور در کمیسیون‌های مشترک ایران با سایر کشورهای آسیایی، اروپایی و آفریقایی و سفر به این کشورها، افق جدیدی از بازارهای جهانی در حوزه صدور خدمات فنی و مهندسی برای وی گشود تا بتواند با نگرش جدیدی به فعالیت‌های خود ادامه دهد.

او در کنار کسب تجربه‌های ارزشمند کاری، از کسب علم نیز غافل نبود. از این رو، وارد مقطع کارشناسی ارشد مهندسی برق شد. در این دوره از حضور استادهای گران‌قدری بهره برد؛ استادانی چون دکتر حمید لسانی، دکتر محمودرضا حقی فام، دکتر محمدتقی بطحایی، مرحوم دکتر مجتبی خدرزاده و دکتر محمدرضا آقامحمدی. بدین ترتیب در سال 1379 با معدل الف، دورۀ کارشناسی ارشد را نیز به پایان برد.

در سال 1381 به منظور سامان دادن به امور حرفه‌ای، به اتفاق چند نفر از دوستانش «شرکت مهندسی پارس سیستم آرا» را تأسیس و به ثبت رساند. پروژه‌های زیر حاصل تلاش این دوران است:

  • طراحی و پیاده‌سازی سيستم اعلام نتايج آزمون‌های ورود به حرفۀ مهندسان و كاردان‌های فنی ساختمان در كل كشور (در سال 1382 و برای اولين بار در كشور)
  • طراحی و پیاده‌سازی سيستم يكپارچۀ ثبت‌نام الكترونيكی آزمون‌های ورود به حرفۀ مهندسان و كاردان‌های فنی ساختمان در كل كشور (در سال 1382 و برای اولين بار در كشور)
  • طراحی و ایجاد سيستم بانك اطلاعاتی يكپارچۀ سوابق آزمون‌هاي نظام مهندسي و كاردان‌ها از سال 1371 تاكنون برای كل كشور
  • طراحی و نظارت اجرای شبكۀ محلی (Lan) شركت ساختمانی آ اس پ
  • طرح جامع فناوری اطلاعات و ارتباطات شركت ساختمانی آ اس پ

برخی از پروژه‌های اين دوران در سطح ملی اجرا شده و موفق به کسب جایزه و لوح تقدیر شده است؛ از جمله پروژۀ ثبت‌نام آزمون‌های نظام مهندسی و اعلام نتایج آن از طریق اینترنت در سال 1382 که برای اولین بار در کشور صورت می‌گرفت. این پروژه تا سال 1389 با همان سامانه ادامه یافت. یکی از محاسن بسیار مهم این پروژه نقش فرهنگ‌ساز آن در ثبت‌نام الکترونیکی بود و در واقع، آغازگر اصلاح فرایندهای گردش کار در کشور بود. در سال‌های بعد، سازمان سنجش آموزش عالی کشور مجری این آزمون‌ها شد و بعدها برای ثبت نام کنکور سراسری نیز بکار گرفته شد.

همزمان با این فعالیت‌ها، فصل جدیدی هم در زندگی او آغاز شد؛ تدریس در دانشگاه. او که در طول تمام دوره‌های دانشجویی خود، بسیار کوشا و فعال بود، این بار، در مقام مدرسی نیز بسیار خوش درخشید و حاصل نزدیک به بیست سال تدریس او در دانشکدۀ فنی و مهندسی و دانشکده مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام تهران و بعدها در دانشگاه شهید بهشتی تهران، آموزش بیش از  5000  دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد، کارشناسی و کاردانی بود.

این دانشجوی کهنه‌کار و مدرس کارکشته به همین میزان از دانش بسنده نکرد. حضور مستمر و مداوم او در عرصه‌های حرفه‌ای مختلف و اشتیاق و احساس نیاز به کسب علم بیشتر، بار دیگر او را به صحنه علم‌آموزی کشاند و این‌گونه شد که او دورۀ  دکتری تخصصی مهندسي برق قدرت  را در دانشگاه شهید بهشتی تهران گذراند و رساله خود را زیرنظر دو نفر از اساتید مطرح و بنام الکترونیک قدرت که شهرت جهانی دارند، آقایان پروفسور سیدابراهیم افجه‌ای و دکتر احمد سالم‌نیا با کسب درجه ممتاز به انجام رساند. حاصل تلاش‌ها و فعالیت‌های علمی او تالیف بیش از 15 مقالۀ علمی در ژورنال‌های ISI و کنفرانس‌های معتبر بین‌المللی و ملی است.


مشاهده مقالات علمی دکتر حسین غفارپور صدیقی



«گروه مهندسی افراسافت» یکی از استارتاپ‌هایی بود که او در سال 1389 بنیان نهاد. فعالیت اصلی این استارتاپ، خدمات مهندسی برق و کامپیوتر است. این مجموعه، از چندین شرکت زیربخش تشکیل شده که پروژه‌های زیر حاصل تلاش این گروه در حوزه‌های مختلف است:

 بخش طراحی و ساخت مهندسی برق:  

  • طراحی و ساخت مبدل‌های الکترونیک قدرت مخصوص پنل‌های انرژی خورشیدی
  • طراحي و ساخت درايو موتورهاي بدون جاروبك  (Brushless)
  • طراحي و ساخت موتور بدون جاروبك (Brushless) با دور (RPM) بالا
  • طراحی و ساخت برد الکترونیکی ولتاژ بالا (High Voltage) دستگاه‌هاي كپي زیراکس
  • طراحی و ساخت مدار ولتاژ بالا (High Voltage) جريان مستقيم 120 كيلو ولت
  • طراحی و ساخت مدار ولتاژ بالا (High Voltage) جريان مستقيم 20 كيلو ولت
  • طراحی و ساخت برد درایور دستگاه شکلات‌سازی
  • طراحي و محاسبۀ شبكۀ برق اضطراري برج 12 طبقه
  • طرح بهينه‌سازی سيستم روشنايي برج 10 طبقه

 بخش طراحی و پیاده‌سازی نرم‌افزار:  

  • ثبت‌نام الكترونيكی و پرداخت بانکی كارگاه‌های آموزشي پژوهشكدۀ توسعۀ كالبدی
  • ثبت‌نام آزمون تعيين صلاحيت حرفه‌ای معماران تجربي استان تهران
  • سامانۀ مديريت آموزشی سازمان نظام کاردانی ساختمان استان تهران (سماك)
  • سامانۀ انتخابات تمام الكترونيكی هيات مديره سازمان نظام كاردانی ساختمان استان تهران
  • سامانۀ جامع مديريت تهيه و تصويب طرح‌هاي توسعه و عمران كشور
  • نگارستان: پایگاه رقومی اسناد تصویری تاریخ شهر و معماری ایران
  • طراحی و پیاده‌سازی وب‌سایت‌ها، پورتال‌های اینترنتی و اينترانتی برای سازمان‌ها، شرکت‌ها و کارخانجات بیش از 40 پروژه

 بخش مطالعاتی و طراحی:  

  • طرح سازمان الكترونيكی نظام كارداني ساختمان استان تهران (سانكات)
  • طرح مطالعاتی مديريت آموزش سازمان نظام كاردانی ساختمان (سماك)

 بخش ارتباطات و شبكه:  

  • شبكۀ بی‌سيم پايگاه ميراث فرهنگی و گردشگری بيستون كرمانشاه
  • شبكۀ بی‌سيم نمايشگاه توانمندی‌های كشورهای ايران و مالزی در صنعت ساختمان، اكسپو شهر جديد پرند
  • شبكۀ محلی (Lan) و گسترده (Wan) شركت عمران شهر جديد پرند

او چندین دوره عضو هیأت اجرایی انتخابات هیأت مدیرۀ سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران بوده و مورد اعتماد و وثوق اهل حرفه است. به منظور انتقال تجربیات، در حال حاضر مشاور عالی چندین سازمان و شرکت خصوصی و نیز مشاور شغلی و مهارت‌های توسعۀ فردی برای مهندسان و دانشجویان جوان كشور می‌باشد. او همچنين عضو انجمن مهندسين برق و الكترونيك شاخه ايران (IEEE) و عضو انجمن انفورماتيك ايران نيز مي‌باشد.

و این راه پویش و پژوهش برای او هم‌چنان ادامه دارد و او در راه کسب تجربه، مرارت‌هایی را به جان خرید تا اکنون با پشتوانه‌ای غنی برای کمک به جوانانی که گرفتار مسألۀ اشتغال هستند، یاری رساند. او که خود زمانی دانشجو بود و از سویی دیگر درگیر فضای کار در بازار هم بود، به‌خوبی و از بن جان دریافته بود که فارغ‌التحصیل دانشگاه، وقتی که قدم در بازار کار می‌گذارد، ناگاه درمی‌یابد که دانشی که اندوخته است در بازار کار، چنان‌که فکرش را می‌کرد، پاسخگوی نیازهای کارفرما یا حتی خودش در این عرصه نیست. از این رو، بر آن شد تا حاصل سال‌ها دانش‌ورزی و تجربه‌اندوزی خود را که الحق مسیری پرپیچ‌و‌خم و طاقت‌فرسا بود، برای جوانانی که می‌خواهند دانش دانشگاهی خود را به بازار کارشان پیوند زنند، بیاموزد. در این مسیر، چه بسیار خطاها که رخ داده و چه هزینه‌هایی که صرف شده اما او با این نیت که این مسیر را برای جوانان هموارتر سازد، قدم در این راه نهاده است و می‌خواهد حاصل سال‌ها تجربه و طی مسیر را در اختیار نسل جوان قرار دهد تا این مسیر را با سرعتی بیشتر بپیمایند. به قول مجموعه بیشتر از یکی‌ها،  او آن زمان کارهایی را انجام داد که دیگران حاضر نبودند انجام بدهند، تا الان بتواند کارهایی انجام دهد که دیگران قادر نیستند انجام بدهند.  

«پِلامو» با پشتوانۀ سال‌ها اندیشه و تجربه و علم شکل گرفت تا پیوندی باشد برای دانش دانشگاهی و تجربۀ کاری تا جوانان برومند کشور بتوانند بعد از دانشگاه، چنان که شایسته است، جایگاهی در بازار کار برای خود بیابند. در واقع ایدۀ اولیه از سالها قبل در ذهن او بوده ولی طرح کسب و کار آن در سال 1397 شکل گرفت اما به دلیل مشغله‌های اجرایی او، در سال 1399 پیاده‌سازی شد. این مهم انجام نمی‌شد مگر با در اختیار گذاشتن سال‌ها تجربه؛ و پِلامو دقیقاً همان است.

مؤسس پِلامو کسی است که خود این راه را پیموده و اکنون می‌خواهد تجربه‌های خود را به تمام آن‌ها که می‌خواهند از تخصص خود بهره گیرند، بیاموزد.

او «دکتر حسین غفارپور صدیقی» است و این‌جا پِلامــو